Az ügyfélszolgálat   működése
Az előfizetői panaszok intézése
  

 Mikrohullámú
internet

 
 
 

 Műholdas
internet

 

 Mobile szatellit rendszerek

 
 
 
 

 

   Backup szolgáltatás

A Backup szolgáltatás országos és/vagy európai virtuális magánhálózatok valós, teljes értékű egységes tartalékolása műholdas technológián. Szolgáltatásainkat olyan cégeknek, intézményeknek ajánljuk, melyeknek elengedhetetlen, hogy egy a földi vonalaktól független, de azokkal azonos értékű másodlagos hálózatuk legyen a távközlési hálózatuk magas rendelkezésre állása érdekében.

A Backup szolgáltatás jellemzői

  • Alacsony, forgalom független havidíj
  • Magas rendelkezésre állás
  • Menedzselt hálózat
  • Akár szimmetrikus, akár aszimmetrikus sávszélesség megoldás is lehetséges
  • Gyors kiépíthetőség, egységes platformon
  • A másodlagos hálózat nem kell, hogy üresen álljon, használhatja
  • Internet elérésre
  • Garantált központi sávszélesség

Back Up-készenléti díj:

Back Up készenlét

CSOMAG Le/Fel töltése sebesség Havi szolgáltatási díj VoIP (IP telefon)
Elnevezés kbit/s (havi) (havi)
Back-up 256/56 6000,- Ft 3290,- Ft

Nagyobb sebesség lenne szüksége ? - Keressen bennünket kérdéseivel
Tel.: +36-84-310-685

Back-up megoldás

A szolgáltatás alapvetően készenléti állapotban van, mely során a rendszer biztosítja a folyamatos rendelkezésre állást egy alacsony sávszélességű csomagon (256/64 kbit/s) keresztül.

Amikor a már meglévő kapcsolat akadozik, kiesik, leáll, megszakad, a back up rendszer „élesedik” és az ügyfél kérésének, és a szerződésben rögzített sávszélességű kapcsolat áll fel a műholdas hozzáférésen keresztül. Az élesedés technikailag többféleképpen történhet, szintén a szerződésben rögzítettek alapján:

-     Automatikus verzió*: Felügyeleti szoftver követi a meglévő kapcsolatot, és megállapodás szerinti üzemkiesési idő után aktiválódik a műholdas átvitel a kért sávszélességre. (ez esetben speciális router- és beállítások használata szükséges)*

 -    Manuális verzió: A back up rendszer szükségessé válásakor az ügyfél a www.vannet.hu oldal ügyfélkapuján belépve élesíti a kívánt, és szerződésben foglalt sávszélességet. A weboldal elérését a készenléti állapot alacsony sávszélessége is lehetővé tudja tenni.

 Természetesen az alaprendszer visszaállása után a műholdas back up is visszaáll, vagy visszaállítandó a készenléti állapotba.

 Kiegészítés: A készenléti állapotban is tökéletes hangátvitelt biztosít a VoIP priorizáció, mely IP alapú telefonszolgáltatás kapcsolását biztosítja a rendszerhez. Így szükség esetén telefónia is rendelkezésre áll akár a készenléti állapotban is folyamatosan.

 * Pontosítás:

Béreltvonali összeköttetések tartalékolása esetén az üzemi vonal meghibásodásakor, a  végponti router a serial interfészének down állapotba kerülésekor aktiválódik a backup célú műholdas kapcsolat. A tartalék összeköttetés egy a  nyílt Internet feletti IPSec VPN csatornán valósul meg. Ekkor a béreltvonali hálózat csillagponti routerének kell a végpontokról indított VPN-eket fogadnia, a titkosítást biztosítania.

 Amennyiben a  végponti router Cisco gyártmányú  és moduláris kiépítésű ( pl. Cisco 18XXX, 26XX ) akkor az üzemi soros és tartalék Ethernet interfész is egy azon routerben kerül kialakításra, így csak kártyabővítés szükséges a backup funkció bizosításához.

 Amennyiben a végponti router kompakt kialakítású ( pl Cisco 805 ) tehát a tartalék összeköttetés közvetlenül nem kapcsolható már be a meglévő routerbe, akkor egy további Cisco Ethernet/Ethernet router alkalmazásával HSRP (Hot Standby Router Protocol) protokollal biztosítható az üzemi/tartalék átkapcsolás.

Back-up ajánlat. Teljes leírás (*.pdf formátumban)  >>

Érdeklődőlap

Copyright ©1999 VisData Kft.  vis@vis.hu Minden jog fenntartva