Cég információ
Siófok, Vak Bottyán u. 32,
Hungary 8600
Tel./Fax: +(21)-383-08-94

E-mail: vis@vis.hu
http:// www.vis.hu

Rövid történelem

A VisData Kft. 1995-ben alakult export-import tevékenységgel.
Tulajdonosai: 3 deviza belföldi orosz- és egy magyar nemzetiségű tag.

A Kft.1999 óta Siófok és Balatonlelle városok hivatalos honlapjának kezelője és szerkesztője, 2000. január 1-től az Europa Online műholdas internet szolgáltató (Luxemburg) magyarországi képviselője. 2001 évtől Fonyód város honlapjának szerkesztését és üzemeltetését, valamint a Somogy Megyei Idegenforgalmi Hivatal weboldalának üzemeltetését végzi. Vállalkozásunk az országban elsőként biztosított internet szolgáltatást mikrohullámú kapcsolaton keresztül, de ezzel párhuzamosan műholdas kapcsolatok értékesítését is folytattuk.

2002. – évtől kezdtük el kiépíteni a Dunántúli Regionális Vízmű részére azt a mikrohullám alapú, vezeték nélküli hálózatot, ami mostanra már kb. 50 db végpontot köt össze. Fentiekkel együtt folyamatosan a Veszprém megyei könyvtárak részére nagy tömegű archiválási feladatokat oldottunk meg.

2003. – évtől tevékenységünk a SATNODE (Spanyolország) és a Luckylink (Ukrajna) műholdas szolgáltatók forgalmazásával egészült ki.

2004. – től  cégünk Zamárdi város  honlapjának szerkesztője  és üzemeltetője. Ezen időszak alatt az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával on-line idegenforgalmi rendszert fejlesztetünk ki. Ekkor kezdtük forgalmazni a németországi-luxemburgi székhelyű Satlynx Gmbh.- műholdas internet provider szolgáltatásait is.

2005. – től kezdődően vállalkozásunk kapta meg az oroszországi székhelyű Dok Ltd. nagy sávszélességű rádiós eszközeinek kizárólagos magyarországi forgalmazási jogát. Cégünk ugyanekkor írt alá szerődést a Microwave Networks-szel (USA) mikrohullámú rádiós berendezések magyarországi forgalmazására, telepítésére, szerviz hátterének biztosítására.  2005-2006 években részt vettünk a moszkvai „Magyarország az EU-ban Oroszország hagyományos partnere” kiállításon, a Szentpéterváron megrendezett Gazdasági Fórumon, valamint a BAKUTEL kiállításokon Azerbajdzsánban.

2006. év óta cégünk képviselője a magyar- orosz kormányközi infokommunikációs és innovációs munkacsoport tagja. 2007. évben lettünk a Biolink Solitions Inc. (Oroszország) bio- azonosító és vagyonvédelmi rendszereket forgalmazó, valamint az informatikai biztonsági rendszereket szállító Dedal Ltd. (Oroszország) cégek kelet-közép-európai képviselői, ua. a Synergon Informatika Nyrt. hivatalos partnere is. Alapitó tagja vagyunk a pécsi székhelyű DDKKK Innovációs Nonprofit Zrt.-ek.

2008. – ban már a mobil szatellites kommunikációt biztositó németországi telephelyű  MoBillan  GmbH , illetve a Nemzetközi Űrhajós Szervezet, az „Intersputnik” partnerei lettünk. Ez évben a Szentpéterváron megrendezett High Technologies Innovations and Investments nemzetközi kiállításon vettünk részt.

2009. Az ELVALINK és a struktúrált hálózat  kiépítésének köszönhetően  cégünk működése a recesszió ellenére kiegyensúlyozott maradt.

2010.  – január 16-tól február 1-ig biztositottuk a  Budapest-Bamako Rally ideje alatt  az  RTL Klub Televízió helyszíni tudósításának BGAN alapú adatátvitelét és telefonkapcsolatát

vissza főoldalraCopyright ©1999 VisData Kft.  vis@vis.hu Minden jog fenntartva