GTS-DataNet VoIP szolgáltatás

A GTS VoIP szolgáltatás lehetővé teszi, hogy Ön és vállalatának dolgozói Magyarországról a világ bármely országába nemzetközi hívásokat kezdeményezzenek az IP technológia segítségével. A GTS VoIP szolgáltatásnak köszönhetően akár 20-40 százalékkal is csökkenhetnek cége nemzetközi telefon és fax költségei.

Új!! DataPhone szolgáltatásunkat már internet kapcsolat nélkül is igénybe veheti!

 VOIP eszközök

A GTS VoIP szolgáltatás a beszédhangot és a fax-forgalmat adatcsomagok formájában továbbítja a GTS IP gerinchálózatán keresztül, tehát igénybevételéhez az Ön vállalatának bérelt vonali összekötetésen keresztül a GTS IP hálózatához kell csatlakoznia.

Az IP telefónia alkalmazásával a vállalat működése jóval hatékonyabbá válik. A telefon beszélgetések olyan adathálózati infrastruktúrán keresztül zajlanak, mely a hagyományos telefon-hálózatnál jobban menedzselhető, méretezhető, időben jobban kihasználható, és természetesen költséghatékonyabb megoldást jelent.

Kinek ajánljuk a GTS VoIP szolgáltatást?

A GTS VoIP szolgáltatás elsősorban olyan közép- és nagyvállalatoknak nyújt költségkímélő megoldást, melyek jelentős, az országból kifelé irányuló nemzetközi hang- és faxforgalomat bonyolítanak le. Ezen cégek jellemzően valamely multinacionális nagyvállalat hazai leányvállalatai, illetve nemzetközi ügyfélbázissal rendelkező kereskedelmi szervezetek.

A GTS VoIP szolgáltatást előnyei
Költséghatékony nemzetközi hang- és faxforgalom: 20-40% megtakarítás
Testre szabott megoldások
Világszínvonalú IP gerinchálózat
Magas rendelkezésre állás
Teljes körű ügyintézés
24 órás on-line ügyelet
Non-stop hálózat felügyelet
ISO 9002 minőség

A GTS VoIP szolgáltatás műszaki leírása

A GTS VoIP szolgáltatás a következő műszaki elemeket tartalmazza:

  • Az ügyfél telephelyén elhelyezett Cisco VoIP Gateway

  • Bérelt vonal összeköttetés az ügyfél telephelye és a GTS hálózatüzemeltetési központ (NOC) között

  • A GTS központban található VoIP Gatekeeper és adatbázis

  • GTS nemzetközi IP gerinchálózat

  • Clearinghouse, amely a különbőző hálózatok közötti VoIP koordinációt és elszámolásokat intézi

Nagy adatforgalmi igényű vagy helyi hálózattal (LAN) rendelkező vállalatok, intézmények számára ideális megoldás a GTS-DataNet bérelt vonali Internet szolgáltatása. A magas színvonalú, folyamatos Internet csatlakozás digitális menedzselt bérelt vonalon vagy mikrohullámú csatornán keresztül biztosított a GTS-DataNet központ és az ügyfél oldalon lévő router között. Az adatkommunikáció sebessége leggyakrabban 64 Kbps és 2 Mbps között valósul meg, de természetesen ennél nagyobb sávszélesség is biztosított.

A GTS VoIP szolgáltatáshoz a GTS egy VoIP gatewayt biztosít, mely közvetlenül az ügyfél telefon alközpontjához (PBX) kapcsolódik a következő szabványos interfészek valamelyikén: FXO, FXS, E&M, ISDN PRI, ISDN BRI. A VoIP Gateway bérelt vonalon keresztül kommunikál a GTS Távközlési Központtal (NOC), mely közvetlenül kapcsolódik a GTS teljesen redundáns optikai IP gerinchálózatához.

Az egyidőben lebonyolítható beszélgetések számát a gateway típusa és a bérelt vonali összeköttetés sávszélessége határozza meg. Az alapkiépítésben szereplő gateway 2-4 beszédcsatornát képes biztosítani, melynek nagyobb kapacitású változatával akár 30-120 egyidejű telefonbeszélgetés is lebonyolítható. Egy beszédcsatorna sávszélesség igénye kb. 25 Kbps. Ha tehát vállalata például 4 db VoIP telefonhívást szeretne egyidőben lebonyolítani, és cégének egyéb Internet hozzáférési (e-mail, böngészés, stb.) igényei is vannak, akkor a megfelelő minőségű szolgáltatáshoz egy 128 Kbps sávszélességű bérelt vonali összeköttetés szükséges.

Mivel a GTS saját optikai gerinchálózata a legmagasabb színvonalú IP kapcsolatot biztosítja ügyfeleinek, az Ön vállalata kifogástalan minőségben veheti igénybe a GTS VoIP szolgáltatást. Copyright ©1999 VisData Kft.  visint@mail.datanet.hu Minden jog fenntartva