Az ügyfélszolgálat   működése
Az előfizetői panaszok intézése
  

 Mikrohullámú
internet

 
 
 

 Műholdas
internet

 

 Mobile szatellit rendszerek

 
 
 
 

 

 
 Inmarsat FLEET

Inmarsat Maritim megoldások

 Az Inmarsat és Irídium maritim megoldások lényegesen drágábbak, mint a land mobile verziók, habár ugyanazt a kommunikációs berendezést használják, de a kiépítésük, ill. automatikusan szatellitre pozicionáló/kereső antenna és a robusztusabb, időjárásnak ellenálló borítás teszi őket költségesebbé.

Rendszer leirasa
készülékek F33, F55, F77
Lefedettség

Sok ilyen rendszer létezik, hiszen az Inmarsat (ahogy a nevében is benne van) eredetileg a maritim alkalmazásokra készült. Ha bármilyen kérdés merül fel a maritim régióról, akkor meg kell vizsgálni, hogy pontosan mire is akarják használni.

A Fleet F33, F55, F77 család megfelel a klasszikus kommunikációnak, telefonálás, fax, ISDN-kapcsolat (RJ11).

Fleet 77 professzionális verziója az Inmarsat Fleet családnak. Ezt a terminált az IMO (International Maritime Organization) elfogadta, hogy a Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS) részeként működjön. A Fleet 128 add-on service megnöveli az adatátvitel sávszálességét 128kbps-re. Nem kell semi változtatást eszközölni a berendezésen.

Fleet 55 Közepes méretű és teljesítményű berendezés, 64Kbps adatátvitelre alkalmas maximum, félúton helyezkedik el a Fleet 77 és Fleet 33 között.

Fleet 33 a legkisebb, kompakt verziója a Fleet családnak. Ár/teljesítmény arány igen jó, könnyen konfigurálható, kis súlyú és méretű, kisebb hajókra ajánlott:partmenti halászhajók, yachtok-ra. Nem rendelkezik nagysebességű adatátvitellel, 28Kbps a maximális sebesség.

MPDS or ISDN

Ha rendszeres adatátvitelre használatos a berendezés, akkor dönteni kell a standard ISDN mód a Fleet 77 és 55 berendezések, vagy MPDS (mobile packet data system) mód között. ISDN módban, időre megy az elszámolás, azaz a várakozási idő (“üresjárat”) is számít, viszont MPDS módban, csak az átküldött adatmennyiség számít, nem pedig az online eltöltött idő.

A FleetBroadband az Inmarsat Internet adatátvitel orientált új generációs berendezése, gyakorlatilag a BGAN maritime alkalmazásra.

A SwiftBroadband az Inmarsat Internet adatátvitel orientált új generációs berendezése, gyakorlatilag a BGAN aero alkalmazásra.

Tulajdonságai:

Standard IP:  max. 492 kbps sávszélesség, osztott csatornán email, Internet & intranet hozzáférés

Streaming IP: Garantált sávszélesség: 32,64, 128 vagy 256 kbps élő video/audio alkalmazásokra.

Voice: Nagyon jó minőségű hang külső és belsőkommunikációra

ISDN: Támogatja a standard ISDN, 64 kbps (RJ11) alkalmazásokat

SMS:   160 karakteres üzenetek küldhetőek.

Inmarsat BGAN

hajó megoldás Inmarsat FLEET
répülő megoldás Inmarsat SWIFT

Copyright ©1999 VisData Kft.  vis@vis.hu Minden jog fenntartva