Az ügyfélszolgálat   működése
Az előfizetői panaszok intézése
  

 Mikrohullámú
internet

 
 
 

 Műholdas
internet

 

 Mobile szatellit rendszerek

 
 
 
 

 

   PROTEUS AMT

A Microwave Networks Incorporated (MNI) a világ egyik irányadó amerikai vállalata a mikrohullámú vezeték nélküli infrastruktúra és az „utolsó kilométer” átviteli berendezések gyártásában. A cég pont-pont mikrohullámú rendszereket tervez és gyárt a tradicionális mobil-, PCS- és magánkommunikációs hálózatok, valamint IP és 3G hálózatok számára.

A cég központja a texasi Houstonban található. Itt található a gyártó, tervező, eladó és támogató részleg, amely több, mint 185 alkalmazottat foglalkoztat. Az 12.000 négyzetméteres üzem akár havi 1.800 mikrohullámú állomást gyártását teszi lehetövé. Az MNI, amely Angliában és Oroszországban is rendelkezik telephellyel, eddig kb. 150.000 állomást szállított a világ 40 országába. A vállalat 40 éves munkásságát a mikrohullámú technológiák olyan úttörőivel kezdte együtt, mint a Motorola, az Avantek és a M/A Com.

A VisData Kft. 2005. augusztusában szerződést írt alá a Microwave Networksszel mikrohullámú rádióberendezések magyarországi forgalmazására, telepítésére és szervízelésére.

A Proteus AMT mikrohullámú összeköttetés a Microwave Networks termékcsaládjának legújabb tagja. Az eszköz jelenleg két változatban készül, a teljes kiépítésü (AMT) és a könnyített (L) változatban. Ezek csak beltéri egységben és átviteli kapacitásban különböznek.

·        Az Proteus AMT teljes kiépítésü változata 2…32 E1 csatorna  illetve max. 100 MB/s Ethernet csatornák továbbítására használható, maximum 122 Mb/s összkapacitással. A berendezés elöfizetöi hozzáférése és kapacitása szoftverrel ill. panelcserével módosítható. Így lehetöség van arra, hogy egy eredetileg kisebb kapacitással megvásárolt mikrohullámú berendezést a hálózat fejlesztése során egyszerü fiókcserével bövítsenek, ill. E1 hierarchiájú telefonösszeköttetésröl részben vagy teljesen IP tipusú hálózattá alakítsanak át. Mindez a kültéri egység módosítása nélkül, azaz anélkül, hogy a rádiófrekvenciás átviteli sáv bövülne, igy a már meglévö frekvenciaengedély módosítására sincs szükség. Az adaptív modulációs rendszer kitünö sávkihasználást tesz lehetövé. Pl. a 14MHz-es sávban 24E1 ill. max. 61Mb/s vihetö át, mig ”hagyományos” mikrohullámú eszközökkel ez a sávszélesség csak 8E1 / 20 Mb/s kapacitásra elegendö. A 100 MB/s Ethernet interface 4 porttal rendelkezik, ezekkel 32 címes VLAN szervezhetö; sebességkorlátozással, prioritásokkal, teljes QoS biztosításával.

·        A Proteus AMT ”könnyített”, L változata max. 50Mb/s átviteli kapacitással rendelkezik, és ugyancsak alkalmas PDH és Ethernet csatornák együttes átvitelére. Itt is lehetöség van a fokozatos bövítésre ill. a PDH-ról IP-ra való áttérésre. Ennél a változatnál a konfiguráció módosítása hardware módosítás nélkül, külön megvásárolható szoftver kulccsal történik. A sávkihasználás több, mint kétszerese a hagyományos eszközökének. A ”könnyített” változat 16E1 és 2 Ethernet porttal rendelkezik, VLAN kialakítására itt lehetöség nincs.

A 4PSK-tól max. 32QAM-ig szükség szerint változó RF moduláció a Proteus AMT termékcsaládot olyan területeken teszi ideálissá, ahol a rendelkezésre álló frekvenciaspektrum korlátozott, vagy adott sávszélességen a felhasználóknak a hagyományosnál nagyobb adatkapacitásra van szükségük. A berendezés többféle felhasználói interfésszel (köztük teljes sebességü 100Mbps gyors Ethernettel) is rendelkezik. Az eszköz alkalmas mobil / PCS gerinchálozatok kiépítésére, és képes arra, hogy egy mikrohullámú összeköttetésen PDH-t csomagkapcsolt adatokkal párhuzamosan vigyen át.. Ez az egyedülálló tulajdonság lehetövé teszi a meglévő hálózatok átalakítását a holnap hálózataivá, ezért kiváltképp javasolt olyan hálózatoknál, amelyek harmadik generációs (3G) váltásra készülnek. A Proteus AMT optimális rugalmassága, bövíthetösége lehetővé teszi a mobil telefonhalózatok üzemeltetőinek a jövedelemtermeléshez szükséges gyors telepítést és/vagy azonnali kapacitás átcsoportosítást.

Többszörös adatsebesség / csökkentett sávszélesség
A Proteus AMT család az átviteli igényhez alkalmazkodó, max. 32QAM-ig változó modulációs rendszerrel rendelkezik. Ennek segítségével két-háromszor annyi adatot tud ugyanabba a sávszélességbe “csomagolni”, mint a hagyományos, négyszintü modulációval müködö digitális mikrohullámú berendezések. Például a 14MHz-es sávban 24 E1 csatorna átvitelét teszi lehetövé, és 32 E1-et továbbít 28MHz sávszélességen. Az átviteli sebesség modulációs úton történö növelése lehetövé teszi a felhasználók számára, hogy növeljék adatsebességüket anélkül, hogy nagyobb sávszélességért fizetnének.

Ugyanez a változó modulációs technika, ami adott sávszélességnél lehetövé teszi az átviteli kapacitás megtriplázását, felhasználható arra is, hogy a jelenlegi adatmennyiséget a csökkentett sávszélességen vigyenek át. A keskenyebb sávszélesség alacsonyabb frekvenciahasználati díj fizetését teszi lehetövé.

Teljes sebességü 100BaseT
A Proteus AMT az AMT kiépítésben 28MHz-es sávszélességen 100Mb/s, az L-változatnál 50 Mb/s Ethernet átmenőkapacitást biztosít. Ezt a többszintü modulációs rendszeren túl úgy éri el, hogy az Etherneten egymás után átküldött csomagokat “egymáshoz ragasztja”. A technológia kisebb sávszélességeken is müködik, pl. az AMT változat a 3.5 MHz-es sávszélességen 10-12 Mb/s átviteli sebességet tesz lehetövé.

Páratlan kiépítési rugalmasság
PDH jelek csomagkapcsolt adatokkal történö párhuzamos átvitele fontos lehetöség a fejlödö hálózatoknál. Az AMT változat két cserélhetö elöfizetöi fiókot tud fogadni. Ezek a fiókok (8E1, 16E1, E3  és 4 portos 10/100BaseT interfésszel) bármilyen kombinációban használhatók, tehát pl. átvihetö 32 E1, vagy együttesen 16E1 és 100 Mbps Ethernet. Az L-változat fiókcsere nélkül, szoftver kulccsal bövíthetö.
A Proteus AMT beltéri egysége frekvenciasávtól független. Az L-változat 50Mb/s-nél nagyobb kapacitásra bövítése a beltéri egység cseréjével történik.

Nagy rendszernyereség
A Proteus AMT család ott is kitünöen szerepel, ahol nem a sávszélesség kihasználása a fő gond, hanem a rendszernyereség. Az alacsony szintű modulációra történö átkapcsolással a rendszer a hagyományos mikrohullámú rádiórendszereket 2…4 dB-lel elözi meg

SNMP távellenörzés
A Proteus AMT teljesen szoftver vezérelt, ezért egyszerű üzembe helyezni és karbantartani.

Az összekötetések telepítésénél elég csak az adó- és vevöfrekvenciákat, valamint a felhasználni kivánt E1 csatornák számát beállítani. Ennek alapján az eszköz beállítja mind a helyi, mind a túloldali mikrohullámú állomást. A távellenörzés / vezérlés szabványos SNMP-2 protokollt és integrált routert használ. Az eszközök IP-címei gyorsan és hatékonyan beírhatók és ellenőrizhetök. Az általánosan elterjedt SNMP menedzserek barmelyike lehetövé teszi a központi hálózatirányítást és távfelügyeletet, a grafikus interfészen keresztül bármely helyszínről egyedi állomás távellenörzése is lehetséges.

 

Itt lehet jelentkezni, ha valamely szolgáltatásunk vagy termékünk felkeltette érdeklődését. Jelentkezése semmilyen kötelezettségen nem ró Önre. Munkatársunk a megadott módon fölveszi Önnel a kapcsolatot.

Mi után érdeklődik:

 

 

 

Copyright ©1999 VisData Kft.  vis@vis.hu Minden jog fenntartva